Uitgaan San Antonio Ibiza

De meeste clubs op Ibiza bevinden zich in San Antonio en Ibiza-Stad. Uitgaan in San Antonio is een echte belevenis, de clubs en discotheken doen ieder jaar weer hun best om de beste discotheek van San Antonio te zijn met de meest indrukwekkende feesten. Grote glazen koepels, de indrukwekkendste lasershow, het grootste aantal bars of de meeste fonteinen en zwembaden zijn allemaal het gevolg van de onderlinge strijd tussen de discotheken om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Ook treden in de clubs regelmatig s’werelds beste DJ’s op voor een onvergetelijke avond uit. Voor een flamboyante avond uit is uitgaan in San Antonio een absolute aanrader!

Een overzicht van de leukste en gezelligste clubs en discotheken van San Antonio en in de buurt van San Antonio:

Es Paradis

Es Paradís Terrenal, oftewel het paradijs op aarde, is een opvallende verschijning tussen alle clubs op Ibiza. De club is gevestigd in een pyramide. Het is één van de oudste clubs op Ibiza. Het bekendste feest is Fiesta del Agua, oftewel de water party. Waan je zelf in het paradijs in deze prachtig gedecoreerde club. De entree ligt tussen de 20 en 40 euro, afhankelijk van het feest. Een biertje kost ca. 7 euro en een mixje 10 euro.

Cafe del Mar

Café del Mar opende haar deuren in 1980 voor een zomer vol muziek, zon en gezelligheid. De club ligt aan de kust en is hierdoor goed gesitueerd voor een geweldige zonsondergang. De club is ook bekend van de vele lounge cd’s die zijn uitgebracht. In San Antonio is nog steeds het eerste Café del Mar café gevestigd. In de bar worden heerlijke cocktails geserveerd en ook het eten van sushi tot pizza behoort tot de mogelijkheden. Vanwege zijn bekendheid is de bar erg populair onder toeristen van over de hele wereld. Tijdens de zonsondergang speelt de DJ fijne lounge muziek om optimaal te genieten.

Eden

Eden is opgericht in 2000 en ligt tegenover Es Paradis. Eden is vanaf grote afstand al zichtbaar door de 2 enorme violette lichtkoepels op het dak. De club is erg populair onder Britse clubbers. Club Eden heeft twee verdiepingen, 13 bars, een mainroom, twee VIP ruimtes, een funky room en een exclusieve lounge room. Het heeft een zeer modern interieur. In totaal kunnen er 5000 bezoekers in Eden. De entree ligt tussen de 20 en 50 euro, afhankelijk van het feest en de DJ die avond. Een drankje kost tussen de 6 en 10 euro. Tickets zijn van tevoren online aan te schaffen. In tegenstelling tot de meeste clubs op Ibiza heeft Eden strenge kledingvoorschriften zo zijn sportshirts en badkleding verboden. Ook moeten topjes ten allen tijde aan blijven, tenzij je uiteraard werkt in Eden. 

Amnesia

De beroemde en grote discotheek Amnesia ligt ten westen van het centrum van het eiland Ibiza dichtbij het plaatsje San Rafael. Het ligt redelijk dichtbij San Antonio, maar een taxi of busrit is nodig om de discotheek te bereiken. Bekende DJ’s als Afrojack, Steve Aoki en Paul van Dyk treden regelmatig op in Amnesia. Het is één van de oudste en meest toonaangevende discotheken van Ibiza. Amnesia is op muzikaal gebied de invloedrijkste club op Ibiza. De discotheek biedt plaats aan duizenden feestgangers en iedere dag zijn er weer andere themafeesten. De entree van Amnesia ligt afhankelijk van het feest en optreden van een bekende DJ tussen de 30 en 55 euro. Een biertje kost rond de 10 euro.